Title Image

utsikt mot Mellby från StenshuvudNaturen som omger Kastanjegården är en viktig del av vår profil och ligger till grund för hur familjedaghemmet utarbetar sin verksamhet.

Innerträdgården

I anslutning till inomhuslokalerna finns en stor, inhägnad trädgård om ca 600 m2.  Där finns gungor, lekstuga, klätterställning, sandlåda och cyklar och trampbilar.

Trädgården och nationalparken

Utanför den inhägnade trädgården, ”innerträgården”, finner du en stor trädgård/park på 1,5 hektar med en lekpark och en 3,5 hektar stor äppelodling. Där har vi också en liten odlingsstation där barnen kan odla örter och kryddor.

Knappt en kilometer från Kastanjegården ligger Stenshuvud Nationalpark som vi kan vandra till på små skogsstigar med barnen.

Under året följer barnen många av sysslorna i parken, som vattning, plantering och gallring. Barnen kommer också kunna delta i sysslorna med äppelodlingen: beskärning, blomning, plockning av äpplena och mustning. Familjedaghemmet har tillgång till en mustningsapparatur.

Vårt mål är att livet på gården är nära sammanbundet med närområdet. Vi vill göra flera besök, till exempel till Mandelmanns trädgårdar, Kiviks musteri, Stenshuvud Nationalpark, Haväng och Kivik.